Executieve Functies

€ 20,00 (ex. BTW):
Bestellen
Contact opnemen
Executieve functies zijn een hot topic in onderwijsland. En terecht! Executieve functies zijn nu eenmaal de regel- en aansturingsfuncties van de hersenen; je hebt ze nodig in de dagelijkse praktijk en in het bijzonder bij het leren op school. Executieve functies zijn een sterke voorspeller voor schoolsucces, misschien nog wel meer dan de cognitieve bagage die een leerling bezit. Zonder goede executieve functies kan een leerling zijn intelligentie, ook al is deze van hoog niveau, niet optimaal inzetten. Je kunt je voorstellen dat wanneer een leerling enthousiast aan het werk gaat, terwijl de leerkracht nog volop in haar instructie zit, de kans groot is dat hij belangrijke informatie heeft gemist en daardoor zijn taak niet naar behoren afrondt. Of dat een leerling die tijdens de zelfstandige verwerking constant afgeleid wordt door de leerkracht, die verlengde instructie aan het geven is, zijn werk niet afkrijgt en daardoor de nodige inoefening mist. 
 
Aangezien goede executieve functies een voorwaarde zijn om tot leren te komen, zou het voor de hand liggen om het trainen van executieve functies, net als leren lezen, spellen en rekenen, in het curriculum op te nemen. Het effectief trainen en inoefenen van executieve functies gebeurt bij voorkeur daar waar ze gebruikt worden; dus in het klaslokaal. 
 
In deze training leer je over de verschillende executieve functies en weet je hoe je gericht de executieve functies in jouw klas kunt stimuleren.
 
Doelgroep: startende leraren, IB-ers, directeuren, orthopedagogen, psychologen, remedial teachers.
Duur training: +/-12 uur 

E-learning Executieve Functies

In deze training leer je over de verschillende executieve functies en weet je hoe je gericht de exec...